Alle rondvaarten van Rondvaart Langedijk

Rondvaart Langedijk is hét rondvaartbedrijf dat u laat genieten van het unieke ’Rijk der 1000 Eilanden’ van de gemeente Langedijk. Deze gebieden zijn een overblijfsel van de verkaveling van de polder ’Geestmerambacht van 1631’.

Bij ons huurt u een boot met een schipper voor groepen van 12 tot 20 personen per boot. Voor de tuinvaarten gaat het per persoon op inschrijving tot er minimaal 12 personen zich hebben opgegeven. Wat de catering betreft kunnen wij die voor u verzorgen maar het is toegestaan om zelf eten en drinken mee te nemen.
De opstapplaats is bij het Museum Broekerveiling, Museumweg 2, 1721 BW Broek op Langedijk. Bij de Broekerveiling kunt u gratis parkeren. U kunt zich melden bij de receptie. Wilt u ergens anders opstappen? Dat kan, in overleg halen wij u op!

NIEUW: Unieke rondvaart inclusief rondleiding in de Twuyvermolen!

| Rondvaarten  |  Tuinvaarten  |  Prijslijst  |  Twuyvermolen  |  SUP  |

Opstapplaats Broekerveiling

Rijk der duizend eilanden vanuit de lucht

Het sluisje van Broek op Langedijk

Rondvaart 1 uur of 1,5 uur:
1 uur of 1,5 uur lang genieten van het moois langs onze vaarroutes.

Rondvaart met tuinarrangement:
In deze rondvaart varen wij u langs de mooiste tuinen in het gebied. Meer informatie vind u hieronder op de pagina.

Rondvaart voor vogelliefhebbers:
In het ’Het Duizendeilandenrijk’ varen wij langs diverse plekken waar de vogels op ons wachten. De ijsvogel is alweer regelmatig in ons gebied waargenomen. Wij bieden u gelegenheid om mooie foto’s te maken.

Bruiloften:
Wat de mooiste dag van uw leven is maken wij nog specialer op het water. Tevens kunnen wij dan ook de catering verzorgen.

Uitvaarten:
Een uitvaart over water kan een hele mooie manier zijn om een dierbare naar de laatste rustplaats te brengen.

Avond rondvaart:
Geniet van een mooie ondergaande zon vanaf ’Het Duizendeilandenrijk’.

Rondvaarten met knapzak:
Tijdens de rondvaart gezellig picknicken op het water. Varen maakt hongerig!

Rondvaart met catering:
In overleg kunnen wij een heerlijk diner verzorgen op locatie of in een restaurant. Ook kunnen wij een heerlijke BBQ verzorgen.

Dagje vissen:
Vissen uit de boot in het prachtige ’Het Duizendeilandenrijk’. Dit kan, als u dat wilt, een hele dag, met een schipper die de beste visplekjes weet te vinden.

Rondvaart met mensen in een rolstoel:
Wij kunnen onze boten zo inrichten dat ze toegankelijk zijn voor een rolstoel.

Rondvaart naar wens:
Alles is bespreekbaar. Vertel ons uw wensen en wij maken daar een passend arrangement voor.

Rondvaart met een bezoek aan familiepark De Swaan:
1 of 1,5 uur varen en een bezoek aan Familiepark De Swaan. Erg leuk i.c.m. fiest/step(puzzel)tocht. Voor meer informatie: klik hier >>

Kunt u tijdens de rondvaart er geen genoeg van krijgen dan passen wij gewoon de vaartijd aan.
Er zijn vele mogelijkheden om bij ons aan en van boord te gaan.
Opstapplaats is bij het Museum Broekerveiling.

Onze Tuinvaarten

Met Rondvaart Langedijk kunt u een rondvaart maken gecombineerd met een bezoek aan één van de prachtige tuinen gelegen in ’Het Duizendeilandenrijk’. Er kunnen, per rondvaart, maximaal drie siertuinen worden bezocht. Zijn er voorkeur tuinen, dan wordt deze keuze in overleg met Rondvaart Langedijk bepaald. Voor het varen gaan we uit van een tijdsduur van ongeveer anderhalf uur en een extra uur voor elke bezochte tuin. Tijdens alle tuinbezoeken krijgt u een consumptie met een versnapering aangeboden.

De Fantasietuin
Ook kunnen we een bezoek brengen aan “De Fantasietuin”. Zoals de naam suggereert is dit een tuin vol verrassingen. Deze tuin heeft veel zelf ontworpen elementen en een aparte hoek met bonsaibomen. De tuin is het hele seizoen te bezoeken.

Romantische tuin
Op een prachtig groot eiland is al vele jaren een schilder­achtige tuin met o.a. prieel, bronzen beelden,bomen en struiken en bloeiende planten. Er zijn mooie doorkijkjes en verschillende rustpuntjes waar u kunt plaats nemen om van de tuin en de waterpartijen te genieten. Met een consumptie en wat lekkers komt u tot rust.

De Dijktuin
Verder hebben wij voor u “De Dijktuin”. Deze is gelegen op een polderdijk met aan de ene kant hoog water en aan de andere kant laag water. De tuin is het hele seizoen te bezoeken.

De Varentuin
Tussen bomen op een voormalige koolakker staan 428 soorten (groenblijvende) varens. Naast inheemse soorten staan verder varens uit Europa, Noord- en Zuid Amerika, Azië, Afrika, Australië en Oceanië. De varens staan in groepen bij elkaar van diverse families waartussen grote verschillen in blad en kleurvorm voorkomen.

Onze diverse tuinarrangementen:

Wijndomein De Koen

Een rondvaart met één tuinbezoek is te combineren met een bezoek aan Wijndomein De Koen. Dit bezoek omvat een rondleiding over het domein en een Langedijker wijnproeverij. Dit arrangement duurt inclusief het varen ongeveer 4 ½ uur.
Neem een kijkje op: www.wijndomeindekoen.nl

Museum BroekerVeiling

Er is ook een mogelijkheid om de rondvaart en één tuinbezoek aan te vullen met een bezoek aan het Museum BroekerVeiling. Hier nemen we u mee op een reis door de tijd en geven we u een indruk van hoe het leven was in ’Het Duizendeilandenrijk’ vanaf het ontstaan tot heden.
Neem een kijkje op: www.broekerveiling.nl

Verder bieden wij de mogelijkheid om te lunchen op een aantal typisch Langedijker locaties. Zo kunt u picknicken op een authentieke Langedijker tuindersakker. Of wat dacht u van een lunch met een echte West-Friese koffietafel  in Langedijks oudste en meest romantische locatie, Museum BroekerVeiling. Ook is er een optie om te lunchen in Restaurant De Kolonist, Grandcafé MarktZicht, Stichting Veldzorg Oosterdel of Restaurant ’t Bakkershuys. Dit is eventueel te combineren met een High Tea.

De prijslijst*:

Rondvaart met bezoek aan één siertuin:2,5 uur€ 15,00 (Excl. toegang tuin)
Rondvaart met bezoek aan twee siertuinen:3,5 uur€ 17,00 (Excl. toegang tuin)
Rondvaart met bezoek aan drie siertuinen:5 uur€ 19,50 (Excl. toegang tuin)
Rondvaart met bezoek aan één tuin plus bezoek Wijndomein de Koen:5 uurPrijs op aanvraag.
Rondvaart met bezoek aan één tuin plus bezoek Museum BroekerVeiling:Prijs op aanvraag.
West-Friese koffietafel (lunch) bij Museum BroekerVeiling:Prijs op aanvraag.

Tuinen kosten € 4.00 p.p. per tuin.
Afrekenen in de tuin zelf. Geen pin aanwezig, gepast geld mee.

* Alle prijzen zijn per persoon en berekend voor groepen vanaf twaalf personen.
Alle alternatieve arrangementen in overleg. Wij varen met groepen vanaf twaalf personen.

Voor groepen minder dan 12 personen rekenen wij een toeslag van € 75,00.

De opstapplaats is bij het Museum BroekerVeiling, Museumweg 2, 1721 BW Broek op Langedijk. U kunt zich melden bij de receptie waar de schipper u ontvangt. Wilt u ergens anders opstappen? Dat kan, in overleg halen wij u op!

Gratis parkeren bij het Museum BroekerVeiling.

Rondvaart met bezoek Twuyvermolen

De Twuyvermolen in Sint Pancras.
Aan de Langedijkervaart ligt ter hoogte van Sint Pancras de Twuyvermolen. Deze poldermolen is een Rijksmonument uit 1663 en recentelijk helemaal gerestaureerd. De met riet gedekte achtkant herbergt een verrassend modern interieur dat uniek is voor Nederland. Grote glazen puien geven een prachtige blik op het gaande werk en op de waterloop met de vijzel. Ook is er voor gekozen om de constructie van de achtkant met zijn monumentale balken goed in het zicht te houden. De molen is bewoond, maar de bewoners ontvangen graag gasten die ook binnen een kijkje willen nemen, zowel in de woongedeelten als ook in de authentieke kap…

Programma Rondvaart naar Twuyvermolen:
Opstappen bij Museum Broekerveiling (Museumweg 2, 1721 BW Broek op Langedijk).
De vaartocht naar de molen duurt ongeveer 45 minuten. De vaartocht brengt ons door de Sluis van Broek op Langedijk, dit op zich is al een ervaring. Aan de Langerdijker vaart ligt de Twuyvermolen.
Als we bij de molen zijn aangekomen, krijgt u een rondleiding in de Twuyvermolen. Tijdens de rondleiding worden er mooie verhalen verteld.
Dit duurt ongeveer anderhalf uur en is inclusief thee of koffie. Daarna varen we weer, via de sluis, terug naar de opstapplaats.

Tijden 13.00 t/m 17.00 uur.
Groep vanaf 20 mensen € 22.50 (prijs p.p.)
Groep vanaf 15 mensen € 30.00 (prijs p.p.)
Groep vanaf 12 mensen € 37.50 (prijs p.p.)

In de boot is geen eten/ drinken aanwezig. Dit kun je zelf meebrengen, of door ons (tegen meerprijs) laten verzorgen.

Wil je alvast wat meer informatie over de Twuyvermolen? Neem een kijkje op de website van de Twuyvermolen of bezoek hun facebook pagina.

Wij hebben verschillende mogelijkheden die wij u kunnen bieden.
Voor alle rondvaarten geldt: alles is bespreekbaar en veel is mogelijk!

Extra optie: SUP

Rondvaart Langedijk biedt nu een nieuwe ervaring op het water: Stand up paddle surfing (ook wel suppen of peddelsurfen). Dit is een ontzettend leuke en unieke watersport: Bij suppen sta je op een surfplank en beweeg je je met een peddel voort. Zo kan je zelf op een actieve manier het water en de omgeving verkennen.
SUP is erg toegankelijk en leuk voor iedereen!

Meer informatie? Neem gerust contact met ons op!

Rondvaarten

Rondvaarten en dagtochten met verschillende mogelijkheden op inschrijving.

Bekijk hier onze foto’s >>

Feestjes

Bruiloft, jubileum, verjaardag; wij maken er
een geweldig feest van!

Bekijk hier onze arrangementen >>

Historie

Hoe Langedijk in de loop der tijd dit mooie waterrijke gebied is geworden. 

Lees hier meer over de historie >>